Eksamensangst

Her kan du læse om hvordan hypnoterapi har hjulpet folk til at slippe eksamensangsten:

Kvinde – 40 år Præstationsangst forud for Ph.d.-forsvar

Da tiden nærmede sig, hvor jeg skulle op og forsvare min Ph.d.-afhandling blev jeg mere og mere nervøs. Jeg havde aldrig været glad for rampelyset, og nu skulle jeg igennem en to timers lang offentlig eksamen i form af mit Ph.d.-forsvar. Til forsvaret skulle jeg først selv fremlægge mine forskningsresultater i 30 min. derefter skulle jeg udspørges af en professor fra bedømmelsesudvalget i 45 min. så af en anden professor fra udvalget i 30 min. og til sidst ville hele salen have mulighed for at stille spørgsmål. Jeg vidste, at både min familie, mine venner og mange af mine kollegaer ville komme til forsvaret, og derudover havde flere jeg gerne ville ansættes af også proklameret deres ankomst. Jeg havde brugt 3 år på at skrive Ph.d'en og to år på at finansiere den, så forsvaret skulle være den store finale på et projekt der havde fyldt utroligt meget igennem 5 år. Tanken om dette forestående forsvar gav mig virkelig præstationsangst, og da jeg havde fået anbefalet Sten af en veninde, der havde været hos ham, besluttede jeg mig for at opsøge ham.

Sten og jeg aftalte, at jeg skulle besøge ham to gange. Første gang var en uge før forsvaret og anden gang var dagen før forsvaret. Da jeg havde været der første gang kørte jeg derfra med en følelse af lethed. Knuden i maven var forsvundet, og jeg havde fået troen på, at det nok skulle gå godt til forsvaret. Denne følelse holdt nogle dage, men så vendte præstationsangsten tilbage et par dage før forsvaret. Derfor var det rigtig godt, at jeg skulle op til Sten igen dagen inden forsvaret. I den anden session hos Sten fik han overbevist mig om, at jeg ikke skulle bruge mere tid på at forberede mig, og at jeg var helt klar til forsvaret og de spørgsmål der måtte komme. Jeg tog derfra med fornyet ro og optimisme og kunne mærke hvordan præstationsangsten atter havde sluppet sit tag.

På dagen hvor forsvaret skulle stå havde jeg den underlige oplevelse, at jeg faktisk blev mere og mere rolig jo mere klokken nærmede sig 15, hvor forsvaret skulle begynde. Da jeg sad i toget på vej ind til forsvaret følte jeg mig godt tilpas, og da alle tilhørerne begyndte at tage plads i lokalet følte jeg mig rolig og glad. Sten havde givet mig en genvejstast på min hånd og ved at trykke her, kunne jeg finde tilbage til et rart sted, hvor jeg havde været under hypnosen. Jeg fandt en stående stilling, hvor jeg diskret holdt på min genvejstast og begyndte rolig og fattet at gå i gang med mit oplæg. Oplægget gik forrygende, og da der efterfølgende kom svære spørgsmål fra professorerne klemte jeg ekstra hårdt på genvejstasten og begyndte at svare. Jeg følte mig ovenpå og mod slutningen nød jeg ligefrem at være i centrum og dele ud af al min viden.

Professorerne i bedømmelsesudvalget var meget imponerede og fremhævede efterfølgende mine evner til at formidle. Og venner, kollegaer og familie kom med udsagn som "du brillerede totalt", "du var ekstremt overbevisende", "du sagde ikke ét ord forkert" og "folk lå næsegrus af beundring".

Med Stens hjælp lykkedes det mig i høj grad at få styr på nerver og præstationsangst og levere et blændende resultat.

Advokatfuldmægtig, 26 år - Retssagsprøve, eksamensangst

Jeg bestod min retssagsprøve i går!
I uendelig lang tid har det tårnet sig op som en uoverskuelig forhindring. Jeg har ikke ord for, hvor angstprovokerende tanken var for mig, og hvor fysisk dårligt jeg fik det, når jeg kom i tanker om, hvad der ventede mig. I onsdags besøgte jeg så dig - og har haft det intet mindre end fantastisk lige siden!
Knuden, kvalmen og nervøsiteten er væk. Helt væk! Du har formået at løsne op for "noget" jeg troede, jeg skulle affinde mig med resten af mit liv. Min angst er væk.
Tak fordi du ændrede mit liv! Intet mindre.

Kvinde - Personlig udvikling og Eksamensskræk

Jeg har det godt bedre end nogensinde, det er blevet en for nøjelse at gå i skole, når man ikke tænker så meget på eksamen som før. Jeg kan følge meget mere med, fordi min fokus er på nuet og ikke på mine eksaminerer til sommer.

Jeg har fået meget mere blod på tanden, nu vil jeg bare gennemfører det her skole år og meget gerne videre på nyt studie til sommer. Føler virkelig at jeg har rykket mig meget

Læs hele beretningen her

Kvinde, 25 år - eksamensangst

"Jeg kom til Hypnohuset, da jeg skulle til en meget vigtig eksamen på mit studie. Jeg tvivlede på min opgave og var utroligt nervøs for min eksamen.

Min angst lå i at dumpe. Jeg havde i et andet studie været sikker på en eksamen, som jeg så desværre, mod al forventning dumpede.

Sten gav mig 2 behandlinger, en forberedende, så jeg kunne få ro på, og så een dagen inden eksamen. Lige efter 1. behandling kunne jeg ikke mærke meget, men pludselig blev mit syn på eksamen mere positiv, og jeg tog det lettere at skulle til eksamen. Ved 2. behandling forsvandt angsten helt.

Jeg gik med rank ryg til min eksamen, tog lærerne med storm og fik 12!"

Kvinde - eksamensangst

Jeg har igennem mange år lidt af eksamensangst i svær grad. Jeg har på forskellige måder forsøgt at slippe af med eksamensangsten, men intet har hjulpet. Ved alle mundtlige eksamner har jeg haft ondt i maven og har haft svært ved at tænke klart. Derudover har der været mange søvnløse nætter op til eksamen. Min eksamensangst har bevirket, at jeg aldrig har været tilfreds med min egen indsats - for uanset hvilken karakter jeg fik, så vidste jeg med mig selv, at jeg kunne have gjort det bedre.

Jeg havde egentlig affundet mig med, at der ikke var noget, der kunne afhjælpe mit problem, men så fik jeg anbefalet at prøve hypnose hos Sten Svensson. Jeg har været hos Sten Svensson 3 gange, og til min store overraskelse er min eksamensangst nu helt forsvundet – jeg klarede Retssagsprøven uden usikkerhed. Jeg er dybt taknemmelig og lettet!

Mand - eksamensangst

Jeg skulle i januar bruge din hjælp i forbindelse med eksamens angst. Det må ha' hjulpet, for dagen efter gik jeg op og scorede et velfortjent 10-tal.

Tak for hjælpen! :)

Læs mere om eksamensangst under ydelser

Hypnohuset - Helsingørsgade 27D - 3400 Hillerød - Telefon: 20 91 49 00 - E-mail: sten@hypnohuset.dk