Jalousi i parforholdet

Flere klienter har fortalt at deres parforhold er så belastet af sygelig jalousi, at det faktisk er et trussel mod forholdet. På den måde bliver det en selvopfyldende profeti: Jalousiens væsen er jo frygten for at miste – men man risikerer at miste netop på grund af jalousien.

Jalousi er en invaliderende følelse for den, der er ramt af den eller den partner, som er udsat for den. Det er årsagen til, at mange søger hjælp bl.a. i Hypnohuset.

I hypnose kan vi finde frem til den oprindelige årsag til følelsen og den behøver ikke at være et svigt i et tidligere forhold. Den oplevelse, som kan være oprindelsen til følelsen kan være et en ganske uskyldig hændelse i de første leveår, som barnet tolkede som f. eks et ”svigt”. Den oplevelse er så blevet forstærket helt frem til i dag, fordi sindet jo altid vil lede efter bekræftelser på, at det har ret. Vi vil altså have fokus på, at vi nok bliver svigtet og vil derfor registrere små som store beviser på, at vi har ret. Mønstret om f. eks svigt vil altså vokse til at blive en leveregel og en absolut sandhed.

I hypnose kan vi finde den oprindelige årsag og ”lukke luften ud af den” gennem det terapeutiske arbejde med det resultat, at ”jalousi ballonen” efterhånden reduceres til ingenting.

Tilbage til Artikler

Hypnohuset - Helsingørsgade 27D - 3400 Hillerød - Telefon: 20 91 49 00 - E-mail: sten@hypnohuset.dk