Angst og Stress - tidligere liv

Birthe fortæller

Lad det være sagt med det samme: Jeg tror ikke på reinkarnation!

Alligevel røg jeg helt ubesværet tilbage til 2 tidligere liv allerede i min første session. Måske var det bare fantasier fra mit ubevidste sind, men jeg valgte at være åben og gå med de ting jeg oplevede, og fik derved kontakt med nogle meget dybe temaer i mit ”nuværende” liv.

Sten siger, at man ikke behøver at tro på det for at det virker. Det er heldigt for mig.

Under hypnosen kunne jeg beskrive situationerne detaljeret og helt uden at tænke nærmere over det. Jeg svarede bare på de spørgsmål Sten stillede, og jeg havde ikke tid til at konstruere en virkelighed.

Jeg kom hos Sten efter en længere periode, hvor jeg havde været sygemeldt med stress. Der var flere problemer jeg havde brug for at arbejde med, men jeg havde besluttet, at starte med minderne om et biluheld jeg havde været indblandet i da jeg var 4 år. Minderne om dette uheld havde plaget mig i flere uger, som en slags PTSD-flashbacks.

Allerede ved den indledende telefonsamtale fik jeg et godt indtryk af Sten. Han var venlig på en meget ægte og oprigtig måde, og han var god til at indkredse de vigtigste problemstillinger.

Da vi mødtes til vores aftale startede vi med at få overblik over de problemer jeg ønskede, at han skulle hjælpe mig med. Herefter gik vi i gang med selve hypnosen. Vi gennemarbejdede ulykken, men da jeg bagefter stadig følte noget ubehag, spurgte Sten, om det var første gang jeg havde oplevet denne følelse. Da jeg svarede nej, bad han mig gå tilbage til første gang.

Han knipsede med fingrene, og straks var jeg i en scene, der lignede Danmark i middelalderen. Scenen var meget voldsom og mindede ikke om noget jeg havde hørt om, set eller nogensinde tænkt på. Men da Sten spurgte, hvilke konklusioner jeg havde draget på baggrund af denne oplevelse kom der nogle temaer frem, som var meget genkendelige i mit nuværende liv.

Nogle af følelserne var lettet, men der var stadig noget ubehag. Vi gik nu længere tilbage og jeg kom til noget der mindede om Egypten meget meget langt tilbage i historien. Igen kunne jeg meget detaljeret fortælle hvad der foregik, og igen fik jeg fat i temaer, der var relevante for mit nuværende liv.

Til sidst bad Sten mig om at vende tilbage til biluheldet. Men i stedet for uheldet, så jeg mig selv og min familie, der glade og afslappede kørte videre i bilen efter uheldet. Det sidste ved jeg er en fantasi, for efter ulykken blev vi kørt hjem af Falck og bilen blev slæbt væk af en kranbil. Men jeg tror, det var min underbevidstheds måde at fortælle mig, at det nu var overstået, vi overlevede og nu var det tid til at komme videre med livet.

Når jeg tænker på ulykken nu, er det nærmest som om den skete for en anden. Det føles afsluttet og meget meget fjernt.

Som en sidegevinst er det efter hypnosen blevet meget nemmere for mig at sige til og fra i forhold til andre menneskers ønsker og krav til mig. Det var ikke noget vi arbejdede bevidst med, men vi havde undervejs arbejdede med min ret til at leve. Det var denne følelse, der havde ligget bag mit besvær med at mærke mine egne behov og sige til og fra i forhold til dem.

Navnet Birthe er opdigtet

Tilbage til Artikler

Hypnohuset - Helsingørsgade 27D - 3400 Hillerød - Telefon: 20 91 49 00 - E-mail: sten@hypnohuset.dk