Livet overgange – de forudsigelige kriser

Med usvigelig sikkerhed vil vi livet igennem opleve kriser, det ved de fleste. Mere overraskende er det måske, at disse kriser optræder med meget regelmæssige intervaller - de er faktisk ganske forudsigelige.

De kloge koner i gamle dag sagde, at man skiftede blod hvert 7 år. Det er én måde at forklare det på. Astrologerne fortæller, at vi møder de samme udfordringer hver 10 år i forbindelse med planeternes stilling. Det er en anden måde at forklare det.

Når man selv står i sådan en krise, har man en tendens til at tro, at den er aldeles enestående og man er den eneste i verden, der har oplevet den. Det giver en unødvendig følelse af afmagt og usikkerhed.

Et eksempel på en krise er den, man oplever omkring de 40 år. Det går op for en, at man nok er nærmer afslutningen på livet end på begyndelsen. Man har levet mere en halvdelen af sit liv, tænker man. Det afføder overvejelser om man nu har opnået det man gerne ville eller om, hvordan fremtiden skal se ud. En anden krise er den, som mange teenagere oplever i forbindelse med deres 20 års fødselsdag, hvor de oplever at sige farvel til ungdommen.

Ordet krise betyder på sanskrit renselse fra en belastning og afgørelse for den fremtidige vej. kilde.
En anden betydning stammer fra græsk og beskriver et vendepunkt i en problematisk forandring. Kilde

Megen livsvisdom er gået tabt med de gamle, kloge koner. De vidste, at en krise ikke er en sygdom, men en overgang i livet fra én fase til den næste. Det afgørende er, hvordan man kommer styrket igennem krisen.

At komme styrket gennem en livs overgang betyder, at man har opnået et stærkere ”trivselsfundament”. Man trives bedre – man er mere lykkelig end ved krisens begyndelse.

Med hypnose og coaching kan man lette overgangen. En stor del af krisen handler om at give slip og få en ny retning i livet. Hypnosen hjælper med at se de nye liv for sig, med at tydeliggøre sine værdier og til at give slip på gamle blokeringer.

Mange opsøger terapeuter, vejledere og det etablerede sundhedssystem fordi de tror, de er syge. De er forvirrede, rodløse, stressede eller deprimerede. Sten Svensson har observeret en sammenhæng mellem disse symptomer og de naturlige livs kriser. På den baggrund kan han sammen med sine klienter gå til roden af problemerne og skabe den klarhed, som får den enkelte styrket gennem overgangen fra den ene fase i livet til den næste.

Master Hypnoterapeut Sten Svensson har udviklet kurset Livets overgange til mennesker, som ønsker at komme styrket gennem den aktuelle eller den kommende ”overgang” i livet. Ifølge Sten Svensson er netop kendskabet til at kriserne eksisterer, hvad de indeholder kombineret med en kyndig vejledning i at formuler mål, værdier og fjerne blokeringer en betydelig genvej for mange.

Ønsker du nærmere information om kurset, så send en mail til Sten på sten@hypnohuset.dk

Tilbage til Artikler

Hypnohuset - Helsingørsgade 27D - 3400 Hillerød - Telefon: 20 91 49 00 - E-mail: sten@hypnohuset.dk